Prav steklo mobilnega telefona je najpogosteje deležno posledic redne uporabe, še bolj pa kakšnih nepredvidljivih nezgod. Najbolj opazen znak dolgoletne uporabe telefona so prav praske na steklu, pogosto se srečujemo tudi s počenimi ali kar razbitimi stekli. Ker so sodobni telefoni izdelani tako, da zaslon deluje kljub velikim poškodbam zaščitnega stekla, so naprave še vedno povsem uporabne. A vseeno se splača steklo zamenjati – postopek je namreč enostaven in hiter, pa tudi cenovno ugoden.

Specifike so sicer odvisne od znamke in modela. Tudi to je razlog, zakaj se splača za to storitev obiskati pooblaščenega serviserja. Izberemo recimo Huawei servis za naprave tega proizvajalca, saj se tamkajšnji strokovnjaki dobro spoznajo na te modele. Vsak model določa poseben postopek, zato ne moremo zaupati kar vsem serviserjem. Huawei servis dobro poskrbi za naprave te znamke, drugi proizvajalci pa imajo seveda svoje pooblaščene serviserje. Včasih se zgodi, da imamo na istem mestu na voljo servis za več znamk, tako je recimo Huawei servis na voljo ob servisu Samsung in drugih naprav, kar je lahko zelo dobra rešitev.

V nekaterih primerih pa je dobra rešitev tudi menjava steklav lastni režiji. Seveda takšnih postopkov ne moremo priporočiti, saj so postopki lahko zahtevni, rezultati pa niso zelo prepričljivi. Vseeno je to lahko prava rešitev – predvsem starejših telefonov ni tako težko razstaviti, tako da lahko steklo zamenjamo že z osnovnim naborom potrebnih spretnosti. Pred tem moramo seveda najti ustrezno nadomestno steklo, kar spet ne bo nujno enostavna naloga, predvsem pri starejših modelih, pri katerih po tej opremi ni več toliko povpraševanja. Včasih je menjava stekla v lastni režiji zelo elegantna rešitev, včasih pa sploh ne pride v poštev. Pri sodobnih modelih mobilnih telefonov so takšni postopki vedno bolj zapleteni, stekla pa so tudi vedno dražja, tako da so profesionalne servisne storitve veliko bolj priporočljiva izbira.