Zelo pomembno je, da so poslovni prostori dobro opremljeni. Hkrati ne smemo pozabiti na to, da ima velik vpliv na končni vtis v prostoru tudi izgled, zato se poslužujemo moderne opreme, s katero ustvarimo kar najboljši učinek. 

V iskanju najboljše kombinacije lastnosti lahko dobimo raznovrstno opremo, ki je kot nalašč za poslovne prostore vseh vrst.

Največ ponudbe bržkone dobimo za pisarne in sorodne poslovne prostore. A prav tako lahko računamo na prepričljive opcije za druge prostore, sploh za tiste, kjer imamo posebej visoka pričakovanja. 

Pri strokovnjakih, ki se ukvarjajo z izdelavo in trženjem pohištva za takšne prostore, najdemo na enem mestu zelo široko ponudbo – Marc interieri nudi opremo za pisarne, hotele, bare in druge prostore.

Oprema pisarne postavlja posebne zahteve

Predvsem opremljanje pisarne je lahko izrednega pomena. V teh prostorih namreč redno opravljamo zahtevno delo, zato je treba imeti primerno opremo, ki nam pri tem pomaga. V mnogih pogledih je oprema pisarne močno prilagojena delu, ki ga tu opravljamo, hkrati pa nam dopušča tudi nekaj kompromisov, da lahko dosežemo odličen učinek še v drugih aspektih.

Običajno imamo prioritete predvsem na področju funkcionalnosti. Ciljamo na to, da oprema pisarne ponudi kar najboljšo izkušnjo pri uporabi preko dolgega delovnega dne. Izbiramo ergonomsko zasnovano pohištvo, predvsem se pozorno posvečamo izbiri pisarniških stolov in miz. Tudi druga oprema pisarne mora biti funkcionalna, torej dejansko uporabna pri opravljanju delovnih nalog.

oprema-za-pisarne-pisarniski-stol

A prav tako pazimo na izgled opreme, s katero opremljamo pisarno. V svojih poslovnih prostorih želimo gotovo narediti dober vtis, tako na zaposlene kot na druge obiskovalce. Zato v sodobnih pisarnah pogosto uporabljamo nekoliko bolj luksuzno pohištvo, še večjo razliko lahko naredijo drugi elementi – površine recimo razmejimo s steklenimi predelnimi stenami. 

Vse to so rešitve, ki s svojimi odlikami odgovarjajo na posebne zahteve pri opremljanju pisarne. Dosežemo lahko navdušujoče učinke, ne da bi ogrozili uporabnost opreme pri delu.

Ravno oprema pisarne postavlja največji izziv pri iskanju tovrstnega kompromisa. A tudi v drugih okoljih moramo biti zelo pozorni na to, kakšna oprema bo najbolje delovala glede na posebne zahteve v dani situaciji.

Oprema za hotele mora biti nadvse dovršena

Prava posebnost je tudi oprema za hotele. Za razliko od pisarn v hotelih nimamo toliko opreme, ki bi bila namenjena neposredno opravljanju kakšnega dela, imamo pa zato toliko bolj zahtevno nalogo pri ureditvi prijetnega in vizualno dovršenega ambienta. Ravno to so glavne lastnosti opreme, ki jo uporabljamo za hotele.

Seveda imamo pri opremljanju hotelov in drugih namestitvenih kapacitet veliko opravka z zelo raznovrstno opremo. Pri opremljanju posameznih sob se poslužujemo udobnega in funkcionalnega pohištva, tu si ne moremo privoščiti eksperimentiranja. Nekoliko drugače je pri recepcijah in drugih skupnih prostorih, tu nam oprema za hotele ponuja nekaj več izbire.

oprema-za-hotele

Izbiramo opremo, ki prepriča že na prvi pogled. Zelo pomembno je, da naredimo na svoje goste dober vtis, velik delež tega prispeva prvi vtis, ki ga naredimo z estetsko podobo hotela in opreme. A hkrati je tudi oprema za hotele pogosto namenjena opravljanju dela, sploh če mislimo na recepcije, zato ne smemo zanemariti ključnih funkcionalnosti tega pohištva.

Tudi oprema za hotele mora ponujati vse potrebne funkcionalnosti

Kaj hitro se lahko zgodi, da se osredotočimo zgolj na izgled hotela, pozabimo pa na ključne funkcionalnosti, ki jih mora imeti ta oprema. Ravno za opremljanje recepcije je to največje tveganje. Zelo pomembno je namreč, da je recepcija vizualno lepo urejena, a to še ne pomeni, da lahko zanemarimo druge lastnosti hotelske opreme.

Najbolje se izkaže estetsko dovršena oprema, ki še vedno ponuja vse potrebne funkcionalnosti za opravljanje dela. Morda bomo ugotovili, da je najboljša rešitev po meri izdelano pohištvo, kar je za hotele vsekakor smiselna možnost. 

A obenem je oprema za hotele na voljo v zelo pestri ponudbi, tako da je povsem možno, da bomo našli kakšne zanimive, lepe in uporabne kose, za katere ne bo treba odšteti veliko denarja.

Spet nove izzive postavlja oprema za bare

Poslovni prostori se med seboj lahko zelo razlikujejo. Najprej verjetno pomislimo na sodobne pisarne, a v resnici se redno srečujemo še z mnogimi drugimi vrstami poslovnih prostorov. Nenazadnje se v to skupino uvrščajo tudi bari, restavracije in drugi gostinski obrati. 

Pri opremljanju teh prostorov naletimo na spet nove izzive, ki niso povsem enaki kot pri opremljanju pisarn in hotelov. Seveda mora biti tudi oprema za bare dobro prilagojena prostorom, ki jih opremljamo, v mislih moramo imeti nekatere posebnosti.

Če želimo goste v svojem gostinskem lokalu zares navdušiti, moramo imeti poleg okusnih specialitet in gurmanske ponudbe tudi kvalitetno opremo. Pri tem smo pozorni na različne lastnosti, ki jih mora imeti oprema za bare. Prav tu se srečamo z največjimi kompromisi. Potrebujemo namreč lepo zasnovano in atraktivno pohištvo, ki pa mora biti tudi udobno, da gostje mirno uživajo v hrani in pijači. To še ni vse, kar mora ponujati oprema za bare.

Oprema za bare je včasih na udaru večjih obremenitev

Ena izmed posebnosti barske opreme je ta, da mora biti pohištvo zelo dobro pripravljeno tudi na večje obremenitve. Na spletu najdemo posebej zasnovane barske stole ter preostalo opremo, ki ponazarja te odlike. Pohištvo bodo redno uporabljali raznovrstni uporabniki, ti na stole in mize verjetno ne bodo posebej pazili. Že ob običajni rabi lahko pride do poškodb in obrabe, še večje je tveganje v gostinskih lokalih, kjer je večji pretok ljudi.

Ne moremo enostavno uporabiti kovinskega pohištva, oprema za bare mora biti lepa, udobna in prijetna. Nekaj prostora za vzdržljivost in kvaliteto ostane le pri odlični opremi višjega kakovostnega ranga, ta je prava izbira za opremljanje gostinskih lokalov.