Vrtavkasta brana je izredno pomembna naprava, ki jo priključimo na traktor in s katero si kmet vsako leto zrahlja zemljo na polju. Zemlja mora biti pred zasaditvijo primerno pripravljena, saj bomo le tako vanjo lahko posadili želeno zelenjavo in žita. Če imamo ogromna polja bomo a rahljanje zemlje zagotovo potrebovali vrtavkasto brano, ki mora biti dovolj močna in seveda zmogljiva. 

Vrtavkasta brana je običajno precej lahka kar pa seveda ne pomeni, da ne bo dobro opravljala svojega dela. Vgrajene mora imeti stožčaste ležaje, ki skupaj z robustnim prenosnim sistemom zagotavljajo učinkovito delo brez težav in zapletov. Vsaka brana je izdelana tako, da se lahko priklopi na različne modele traktorjev. Običajno se nanjo lahko namestijo tudi različne sejalnice. 

Vrtavkasta brana ima različne delovne površine. Kmetje njeno širino izberejo glede na lastne potrebe. V širino tako lahko merijo 4 metre ali pa kar 6 metrov. Širša vrtavkasta brana se bo seveda težja upravljala, vendar pa bo hitreje opravila svoje delo, kar je velika prednost. 

Rezervni deli za traktorje so lahko univerzalni

Rezervni deli za traktorje so običajno izdelani točno za določeno blagovno znamko. To pomeni, da ima na primer blagovna znamka Massey Ferguson različne sestavne dele kot traktorji blagovne znamke Antonio Carraro. Vseeno pa obstajajo določeni rezervni deli, ki se lahko vgradijo v vsak model traktorja in v različne blagovne znamke, to pomeni, da so univerzalni. 

Rezervni deli za traktorje morajo biti vedno popolnoma novi, če želimo, da bo traktor po vgradnji rezervnega dela ponovno dobro deloval. Veliko uporabnikov se namreč obrne kar na razne odpade za mehanizacijo in tam poišče rezervne dele, kar pa nikakor ni priporočljivo. Le če smo dobri poznavalci traktorske mehanizacije boo videli, ali so stari in že uporabljeni rezervni deli za traktorje še vedno dobro delujoči ali jih ne smemo več uporabiti.