Številka ljudi, ki dostopajo do spleta je vsak dan višja. Stalna uporaba interneta se je povečala, tako pri starejših, kot pri mlajših. Posledično, se je spremenil tudi način kupovanja, kar pa pomeni, da je digitalni marketing čezdalje bolj ključnega pomena.

Marketing se nanaša na povezovanje podjetja s svojimi kupci, potencialnimi strankami. To pa pomeni, da jih moramo srečati tam, kjer se nahajajo – na internetu.

Medtem, ko se se marketing odvija v tiskanih oglasih in telefonski komunikaciji, se digitalni marketing pojavlja v elektronski obliki in na spletu. To pa pomeni, da obstaja neskončno število možnosti za podjetj.

Ker ima digitalni marketing tako veliko možnosti, je ključnega pomena to, da kreativno eksperimentirate z različnimi marketinškimi taktikami. Lahko preizkusite tudi orodja, kot so Google Analytics. Z njim lahko spremljate uspešnost in donosnost vašega vložka v oglaševalske akcije.

Digitalni marketing

Kako začeti z digitalnim marketingom?

Podjetja običajno sodelujejo z agencijami, kjer strokvnjaki za njih opravljajo oglaševalske akcije.

Pomembno je, da se naredi kvalitetna strategija oglaševalske akcije in določi kanale za oglaševanje.

Primeri digitalnega marketinga

V digitalni marketing štejemo: optimizacijo spletnih strani za iskalnike, vsebinski marketing, trženje socialnih medijev, avtomatizacija trženja,…

Optimizacija spletnih strani za iskalnike je postopek, kjer vaše spletno mesto uvrstite na straneh z rezultati iskanja, in s tem povečate količine organskega prometa, ki pride na vašo spletno stran. Optimizacijo spletne strani ločimo na: on-site seo in off-site seo.

Vsebinski marketing je izraz, s katerim označujemo ustvarjanje in promocijo vsebin, z namenom ozaveščanja o blagovni znamki, rasti prodaje, ustvarjanja in iskanja potencialnih strank in kupcev. Vsebinski marketing lahko izvajamo kot objave na spletnem dnevniku, e-knjige in pisma, ali z infografiko.

Vsebinski-marketing

Digitalni marketing je torej v današnjem času ključnega pomena. Pomembno je, da odkrijete svoje potencialne kupce in jim sledite tam, kjer se nahajajo. Objavljajte kvalitetne vsebine, s katerimi kupce privabite, da si ogledajo vašo stran. Če oglaševanja še niste izvajali, priporočam, da ga prepustite strokovnjakom, ki bodo poskrbeli za kar se da največji izplen.