Dejstvo je, da so drsna vrata v primerjavi s klasičnimi veliko bolj praktična, ne nazadnje tudi atraktivnejša. Na sploh je za drsno pohištvo značilno, da se ponaša z vrsto prednostmi v primerjavi s klasično vrsto pohištva. Po drugi strani pa bi zagotovo tudi pri tej vrsti naleteli na katero pomanjkljivost. A ne glede na to, lahko rečemo, da je v tem hipu drsno pohištvo zelo priljubljeno. Še posebej zaželeno je v manjših stanovanjih, sicer pa je dobrodošlo prav povsod.

Drsna vrata pri uporabi ne zavzamejo prav nobenega dodatnega prostora. Če so dobra montirana, so takšna vrata povsem tiha in pri uporabi ne proizvajajo prav nobenega hrupa.

Materiali drsnega pohištva

Zagotovo so lesena drsna vrata še vedno top izbira, kar se tiče samih materialov. Kljub temu pa je treba pri izbiri lesa paziti na vrsto. Če se kupec ne spozna prav dobro na to, katera vrsta lesa je kakovostna za izdelavo pohištva, je najbolje, če mu pri tem pomaga kar proizvajalec pohištva sam, lahko tudi notranji oblikovalec ali pa arhitekt.

Po drugi strani je drsno pohištvo lahko narejeno tudi iz drugih dovolj kakovostnih materialov. Ne nazadnje so drsna vrata lahko izdelana po vaši meri, kar pomeni, da lahko izberete tudi material za izdelavo.

Življenjska doba drsnega pohištva

Kaj je torej bolje izbrati klasična notranja vrata ali drsna vrata? Obe vrsti vrat zagotovo prinašata izjemne prednosti pa tudi slabosti. Če se nikakor ne zmorete odločiti za ustrezno vrsto, je morda za začetek najbolje, da si podrobneje ogledate slabosti. Ker je teh precej manj kot prednosti, boste hitreje vedeli, kaj je bolje za vas in vaše bližnje.

A ne glede na to, ali bo v vašem domu prevladovalo drsno pohištvo ali klasična vrsta, bo življenjska doba bistveno daljša, če se boste odločili za prave materiale in za profesionalno izdelavo in montažo vrat.